تاپ تاپ کپی

جهت سهولت در ثبت و پیگیری سفارشات، بر روی دستگاه های اندرویدی میتوانید اپ تاپ کپی را دانلود نمایید:

اطلاعات تماس
تهران، خیابان خلیج، ۱۲ متری المهدی، پلاک ۱۳۲، کد پستی ۱۳۷۸۸۳۴۴۸۸
تهران
info@topcopy.ir
02166270342
ما را دنبال کنید

تاپ کپی | سفارش آنلاین چاپ و تکثیر

تاریخچه صنعت چاپ در دنیا

تاریخچه چاپ از بی شنگ تا گوتنبرگ

تاریخچه چاپ: صنعت چاپ از جمله مهمترین صنایعی است که تاثیر زیادی در رشد و پیشرفت جوامع از دیرباز تا به امروز داشته است. چاپ در دنیای امروز تنها محدود به چوب، چرم و کاغذ نیست وگستره استفاده از آن افزایش پیدا کرده است. در زمان های بسیار دور کتاب ها به صورت دست نویس نوشته می شدند و تکثیر آن ها کاری بسیار زمان بر بود به همین خاطر قیمت کتاب بالا بود و عده ای کمی توان خرید آن را داشتند.

تاریخچه چاپ

اطلاعات دقیقی در مورد پیدایش صنعت چاپ در دسترس نیست اما تحقیقات در مورد تاریخچه چاپ نشان می دهد که آسوریان هزارسال قبل از میلاد مسیح از گل رس مهر می ساختند و برای انجام امور خود از این مهرها استفاده می کردند.

اختراع حروف مستقل چینی Bi Sheng

 بعضی از محققین بر این باورند که اولین نشانه های چاپ در کشور چین بوده است و تاریخچه چاپ به این کشور باز می گردد اما در تاریخ از انجیل گوتنبرگ به عنوان اولین کتاب یاد شده است. کتاب چینی ها که بعضی آن را به عنوان اولین کتاب چاپی می دانند یک متن مذهبی بودایی متعلق به قرن هفتم در زمان حکومت سلسله تانگ در چین است که در سال 868 در غار دون هوانگ کشف شده است .

سال ها بعد یعنی در حدود سال 1040 میلادی یک کیمیاگر چینی به نام بی شنگ توانست حروف مستقلی را ایجاد کند این حروف از طریق حکاکی شدن بر روی سفال مرطوب و قرارگرفتن در کوره (برای افزایش مقاومت) درست می شد.

سرعت چاپ در روش بی شنگ بالا بود، بعد ازحروف سفالی اختراع شده بی شنگ حروف چوبی و قلعی هم ساخته شدند که حروف چوبی رواج بیشتری پیدا کرد.

اختراع دستگاه چاپ متحرک

در حدود سال 1440 فردی بنام یوهانس گوتنبرگ از اهالی مانیتس آلمان بدون اطلاع از کار چینی ها حروف قابل انتقال را اختراع کرد و برای هر حروف الفبا یک حرف جداگانه به کار برد. حروف متحرک توسط چینی ها اختراع شد اما این گوتنبرگ بود که بواسطه حرفه اش یعنی کیمیاگری توانست آلیاژ مناسب برای ریخته گری را از سرب و آنتیموان بدست آورد و سپس نسبت هریک از این دو فلز را به گونه ای انتخاب کرد که حروف بیش از حد سخت و یا نرم نباشد و برای مرکب آن هم یک فرمول مناسب پیدا کرد.

عده ای از محققین بر این باورند که صنعت چاپ و حروف فلزی به سال 1241 و کشور کره باز می گردد، در اواخر قرن 13 میلادی به دستور دولت وقت وزارت چاپ در کشور راه اندازی می شود کار این  وزارتخانه تولید حروف چاپی فلزی از طریق ریخته گری بوده است .

اولین کتاب چاپ شده یک انجیل بوده که آن را متعلق به زمان گوتنبرگ می دانند و به انجیل گوتنبرگ شهرت داشته است و کار چاپ آن در سال 1455 میلادی به پایان رسیده است. صنعت چاپ در قرن 15 بسیار گسترش پیدا کرد و وارد اروپا شد از جمله شهرهایی که به عنوان مرکز چاپ در زمان خود شناخته می شد شهر ونیز بود که تعداد چاپخانه های آن تا سال 1500 میلادی به صد رسیده بود.

به دلیل هزینه های بالای چاپ در روش گوتنبرگ و دردسترس نبودن آن برای همگان دلایلی شد تا سال ها بعد از او یکی دیگر از هموطنانش به نام آلوئیس زنه فلدر دست به کار شود و چاپ سنگی را در سال 1796 میلادی اختراع کند در این روش متن بر روی سنگ حکاکی می شد.

صنعت چاپ در ایران هم کار خود را با چاپ سربی در زمان صفویه شروع کرد اما به سرعت جای خود را به چاپ سنگی داد وتا سال ها در چاپخانه ها از چاپ سنگی استفاده می شد.

انقلاب صنعتی اروپا در قرن 17 میلادی باعث تحولات زیادی در این صنعت و گسترش آن شد در این دوره مردم شناخت بیشتری نسبت به چاپ پیدا کرده بودند و برتعداد دوست داران کتاب هم افزوده شده بود. در قرن 18 میلادی حضور آمریکا پیشرفت های زیادی را در این صنعت باعث شد، در قرن 19 هم صنعت چاپ بدون توقف به جلو پیشرفت و نوآوری های زیادی را به دنبال داشت.

ساخت اولین دستگاه چاپ را به یوهانس گوتنبرگ نسبت می دهند

چاپ در قرن 21

صنعت چاپ امروزه تنها به چاپ بر روی کاغذ محدود نمی شود و مشکلات گذشته را پشت سر گذاشته و وارد دوران جدیدی شده است در تمام شهرها چاپخانه دایر شده ودستگاه های مختلفی برای چاپ بر روی متریال های متفاوت ساخته شده است به جرعت می توان گفت که صنعت چاپ جز جدایی ناپذیر از زندگی مردم و جوامع شده است .

چاپ دیجیتال و افست از جمله رایج ترین روش های چاپ در زمان کنونی هستند وجود کامپیوترها هم تاثیر بسیاری در این صنعت داشته است.

مزیت های چاپ امروزی نسبت به گذشته

  • چاپ کتاب و نسخه برداری در زمان کوتاه تر
  • روش های مختلف چاپ
  • دستگاه های چاپ متنوع و با کیفیت
  • قیمت پایین چاپ کتاب نسبت به گذشته
  • تعدد مراکز چاپی

صنعت چاپ به حدی گسترش پدا کرده که در گذر از هر محله و خبابان یک مرکز چاپ و پرینت می بینیم،از تعدد آن ها که بگذریم باید کارخود را به مراکزی بسپاریم که در کار خود خبره باشند، بتوانند خدمات با کیفیتی در زمان کم و با هزینه پایین به مشتری تحویل بدهند، مراکزی که به دستگاه های روز مجهز باشد.

اگر شما به دنبال جایی هستید تا خیالتان از بابت تمام مراحل چاپ کتاب و متون خود آسوده باشد ما به شما تاپ کپی را معرفی می کنیم در مجموعه تاپ کپی(Top copy) شاهد خدمات متنوع و با کیفیتی خواهید بود. برای ثبت سفارش می توانید به صورت حضوری، آنلاین و یا از طریق اپلیکشن تاپ کپی اقدام کنید.

  • بعضی از محققین کدام کشور رابنیان گذار تاریخچه چاپ می دانند؟
  • اولین کسی که توانست حروف مستقل برای چاپ تولی کند چه کسی بود؟
  • مخترع دستگاه چاپ چه کسی است؟
  • اولین کتاب چاپی دنیا چه کتابی بوده است؟

 

برای انجام امورچاپ و کپی ارزان قیمت و با کیفیت با تاپ کپی تماس بگیرید.

ارسال یک نظر

20 + شش =