تاپ تاپ کپی

جهت سهولت در ثبت و پیگیری سفارشات، بر روی دستگاه های اندرویدی میتوانید اپ تاپ کپی را دانلود نمایید:

اطلاعات تماس
تهران، خیابان خلیج، ۱۲ متری المهدی، پلاک ۱۳۲، کد پستی ۱۳۷۸۸۳۴۴۸۸
تهران
info@topcopy.ir
02166270342
ما را دنبال کنید

تاپ کپی | سفارش آنلاین چاپ و تکثیر

انواع کاغذهای مناسب چاپ

کاغذ مناسب چاپ

در گذشته مطالب تنها بصورت شفاهی و سینه به سینه از نسلی به نسل دیگر حفظ و نگهداری میشد؛ که احتمال فراموشی و یا تغییر در مطلب برای آیندگان وجود داشت. در نتیجه بشر با ثبت وقایع از طریق نوشتن و اختراع خط توانست تا حد زیادی این مشکل را برطرف سازد. با گذشت زمان کاغذ اختراع شد و مردم از کاغذ برای ثبت نوشته های خود استفاده میکردند. برای انتقال مطالب در سطح وسیع چاپگرها و صنعت چاپ نیز اختراع شد که نیاز به کاغذ مناسب برای چاپ داشت. برای بررسی کاغذهای مناسب چاپ همراه تاپ کپی باشید.

تاریخچه تولید کاغذ

هزاران سال قبل از ساخت کاغذ و خط، بشر با حکاکی بر روی دیوارهای غار و نقاشی کردن مطالب مهم را حفظ میکرد. با گذشت زمان و اختراع خط، حروف را بر روی خشت هایی از گل رس، چوب ها و برگ درختان، پوست و استخوان حیوانات مینوشتند. اولین کاغذها نوار هایی بلند و نازک بودند، که در مصر باستان و با استفاده از نوعی گیاه نی مانند به نام پاپیروس ساخته شدند.

با اختراع کاغذ مردم کلمات را بر روی آن ها مینوشتند؛ اما این کاغذها نازک و شکننده بودند و مردم برای حفظ آثار ارزشمند، در زمان های طولانی از پوست نرم و انعطاف پذیر حیوانات برای نوشتن استفاده می کردند.

تقریبا 2000 سال پیش چینی ها کاغذهای امروزی را ساختند؛ پس از آن ها ایرانیان مسلمان این شیوه را بهبود بخشیدن، بعد از ایران در دمشق، بغداد و مراکش نیز کارخانه کاغذ سازی ساخته شد؛ سپس در مناطق مسلمان نشین اسپانیا و بعد از آن غربیان با این روش آشنا شدند و کارخانه ساخت و تولید کاغذ را افتتاح کردند.

انواع کاغذ

بعد از پیدایش کاغذ تا کنون بیش از 3000 نوع کاغذ ساخته است که با توجه به کاربرد برخی از کاغذها بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. کاغذها را بر اساس وزن، کاربرد و مواد مورد استفاده به 3 تقسیم میکنند:

بر اساس وزن: وزن کاغذ ها را بر اساس گرم می سنجند و این مقدار برای کاغذهای مختلف متفاوت است.

از نظر کاربرد: کاغذ از نظر کاربرد به 3 دسته صنعتی، فرهنگی و غذایی تقسیم میشود.

 از نظر مواد اولیه: کاغذ ها را از چوب، ضایعات کشاورزی و بازیافتی میسازند که باعث ایجاد تنوع در کاغذها میشود.

مراحل ساخت کاغذ

مراحل ساخت کاغذ

با گذشت زمان انواع زیادی از کاغذها تولید شدند؛ که هر کدام مواد اولیه خاص خود را داشته و با روش های مخصوص به خود تولید میشوند. اما به طور معمول برای تولید کاغذ از درختان و گیاهانی مانند: ساقه کتان، ساقة گیاهانی مانند گندم، درختانی که برگ سوزنی دارند و الیاف تفاله نی شکر، سلولز استخراج میشود؛ سپس:

  • آماده سازی های اولیه
  • رنگ زدایی و سفید کردن الیاف
  • عمل آوری خمیر کاغذ
  • شکل دادن به کاغذ در ماشین کاغذ سازی
  • انجام فرایندهای تکمیلی

آماده سازی های اولیه

در این مرحله مواد ناخالص و اضافی حذف میشوند و سلولزهای خالص برای جدا سازی فیبر باقی میمانند. مواد مصرفی در این مرحله با توجه به نوع کاغذ متفاوت خواهد بود.

رنگ زدایی و سفید کردن

پس از خالص سازی سلولز، آن ها را درون ماشین های مخلوط کن با آب زیاد و افزودنی های جامد با مقدارهای مشخص، مخلوط میکنند، در این مرحله رنگ ها از الیاف جدا شده و خمیری سفید رنگ به دست می آید. سپس سفید کننده ها و رنگ های لازم در این مرحله به خمیر کاغذ افزوده میشوند. دستگاه مخلوط کن قوام لازم را به خمیر کاغذ میدهد سپس خمیر وارد ماشین کاغذسازی میشود.

ماشین خمیرسازی 

عمل آوری الیاف با استفاده از ماشین های خمیرسازی انجام میگیرد. خمیرکاغذ، درون دستگاهی با تیغه های چرخان قرار میگیرد در این مرحله الیاف نه تنها خورد میشود بلکه الیاف هایی با طول خاص نیز تولید میشود. وقتی خمیر درون ماشین خمیرسازی قرار دارد به آن چسب، مواد سفید کننده، آهار اضافه میشود؛ سپس خمیر را به همراه آب درون مخزن تغذیه ماشین قرار میدهند، این خمیر را خمیرتر می نامند.

ماشین کاغذسازی و  پالایشگر ها

خمیر بعد از مخلوط کن وارد ماشین پالایشگر میشود. این ماشین دارای صفحات تیغه مانند است که خمیر از بین آن ها عبور میکند. در بعضی از دستگاه ها دو تیغه چرخان بوده و در بعضی از دستگاه ها فقط یک تیغه چرخش دارد. با چرخش و ایجاد حالت گریز از مرکز، ناخالصی ها از خمیر کاغذ جدا میشوند و میتوان خمیر کاغذ را وارد ماشین کاغذسازی کرد. خمیر تر را برای جداسازی چوب و ناخالصی ها و یا باز کرد گره های خمیر از صافی با شبکه های بسیار ریز عبور میدهند، در این مرحله آب اضافی از خمیر جدا شده و خمیر بر روی نوارنقاله قرار میگیرد. در این مرحله عرض کاغذ مشخص میشود، که معمولا بین 2 تا 9 متر میباشد. با عبور دادن نوار نقاله از سیلندرهای خشک کن و بعد از آن با عبور از نوردهای سنگین برای صاف کردن کاغذ، رول های بزرگ کاغذ تشکیل میشوند.

ماشین کاغذسازی خمیر کاغذ را به رول های بزرگی از کاغذ تبدیل میکند. کاغذ های چاپ را اغلب با استفاده از ماشین کاغذسازی فوردريمير (fourdrinier) می سازند که رول های کوچکتری دارد. پس از ساخت کاغذ، آن ها را به ابعاد معین برش زده و پرداخت های لازم مانند پرزگیری را انجام میدهند.

میتوان با استفاده از ماشین یانکی یا براق کننده یک سمت کاغذ را با استفاده از سیلندر کرومی براق کرد. کاغذهای مناسب چاپ، کاغذهای پوشش داده شده یا اندود شده اند.

کاغذهای روزنامه، تحریر، خودکپی و گلاسه همگی جز کاغذهای مناسب برای چاپ هستند.

کاغذ روزنامه

کاغذ روزنامه

گرماژ این کاغذ 50 است و در چاپ روزنامه، فاکتور، قبوض و … استفاده میشود. برای ساخت کاغذ روزنامه به صورت رول یا ورق از مواد بازیافتی و خمیر چوب استفاده میشود، کاغذهای روزنامه مقاومت زیادی نداشته و به دلیل وجود ناخالصی در بافت کاغذ با قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور تغییر رنگ داده و پوسیده میشوند. کاغذهای روزنامه ارزان بوده قدرت جذب مرکب بالایی دارند و برای چاپ افست و لترپرس مناسب هستند.

کاغذ تحریر

کاغذ تحریر

این کاغذها دارای گرماژ 70 تا 120 هستند، که با توجه به کاربرد و نیاز میتوان از انواع مختلف آن ها استفاده کرد. از کاغذ تحریر، برای ساخت پاکت، چاپ کتاب، تراکت، یادداشت، سربرگ و اوراق اداری استفاده میشود. این کاغذ ها به گونه ای ساخته شده اند که میتوان در دوطرف آن بدون اینکه جوهر چاپ در طرف دیگر کاغذ نفوذ کند چاپ را انجام داد.

 برای ساخت این ورق ها از خمیر شیمیایی و چوب درختاب برگ سوزنی استفاده میشود، و برای تهیه کاغذ رنگی ابتدا باید به رنگ خمیر کاغذ توجه کرد و متناسب با آن، رنگ اضافه میشود. این کاغذ در زمان های طولانی با کمترین تغییر باقی میمانند و استفاده از آن ها برای بایگانی و مصارف اداری بسیار مناسب است. این ورق ها در چاپ افست مورد استفاده قرار میگیرند و میتوان از آن ها برای چاپ دو رو نیز استفاده کرد. جذب مطلوبی از جوهر داشته و به راحتی میتوان با خودکار بر روی آن ها نوشت.

کاغذ خود کپی

کاغذ خود کپی

کاغذ خودکپی یا NCR دارای گرماژ 40 تا 240 گرم است. این کاغذها دارای پوشش شیمیایی بوده و با نوشتن بر روی آن ها، نوشته ها بر روی کاغذ زیرین چاپ میشوند و عملکردی مانند کاربن دارند. این کاغذها در فاکتور، قبوض، قراردادها و فرم ها کاربرد دارند. برای ساخت این ورق ها پشت نسخه اول کپسول های ریزی از رنگ قرار دارد که با نوشتن بر روی برگ اول نوشته ها بر روی برگه زیرین کپی میشوند.

کاغذ گلاسه

کاغذ گلاسه

کاغذ گلاسه دارای گرماژ 90 تا 300 گرم بوده و هرچه گرماژ کاغذ بیشتر باشد، کاغذ ضخیم تر خواهد بود و عمل چاپ بر روی این کاغذها باکیفیت تر انجام میشود. این کاغذ دارای پوشش براق یا مات همراه با سطحی صاف و یکنواخت است که با توجه به کاربرد و نیاز، میتوان از انواع مختلف کاغذ گلاسه استفاده کرد. کاغذ گلاسه جز مرغوب ترین کاغذها محسوب میشود و چاپ رنگی، چاپ مجلات، چاپ کارت ویزیت، چاپ کاتالوگ، چاپ تقویم، چاپ تراکت، چاپ ترامه، چاپ بروشور و چاپ های باکیفیت، با استفاده از این کاغذها انجام میشود.

 برای ساخت کاغذ گلاسه از مواد معدنی به همراه خاک چینی استفاده میشود؛ اما کاغذهای گلاسه ارزان تر را با استفاده از خمیر چوب و الیاف بازیافتی میسازند. برای پوشش دهی به کاغذهای مات و یا ابریشمی گلاسه از خاک چینی و مواد معدنی استفاده میشود. برای بالا بردن مقاومت و کیفیت کاغذ گلاسه میتوان از سلفون و لمینت پوشش هایی بر سطح کاغذ ایجاد کرد.

کاغذهای گلاسه در چاپ افست کاربرد داشته و جوهر را یکنواخت جذب میکنند، که برای چاپ هایی رسانه ای بسیار مناسب هستند.

برای داشتن چاپ با کیفیت با توجه به نیاز و نوع چاپ، ابتدا باید کاغذ مناسب انتخاب شود. تاپ کپی با چندین سال تجربه در صنعت چاپ در کنار شماست. برای ثبت سفارش با تاپ کپی تماس بگیرید.

  • کاغذ هایی مناسب چاپ چه ویژگی دارند؟
  • چه کاغذهایی برای چاپ مناسب هستند؟
  • برای چاپ با کاغذ روزنامه ای، از چه چاپی استفاده میشود؟
  • مواد اولیه ورق تحریر چیست؟
  • برای چاپ رسانه ای از چه ورقی استفاده میشود؟

ارسال یک نظر

5 × سه =