تاپ تاپ کپی

جهت سهولت در ثبت و پیگیری سفارشات، بر روی دستگاه های اندرویدی میتوانید اپ تاپ کپی را دانلود نمایید:

اطلاعات تماس
تهران، خیابان خلیج، ۱۲ متری المهدی، پلاک ۱۳۲، کد پستی ۱۳۷۸۸۳۴۴۸۸
تهران
info@topcopy.ir
02166270342
ما را دنبال کنید

تاپ کپی | سفارش آنلاین چاپ و تکثیر

مشکلات صنعت چاپ در کشور

مشکلات صنعت چاپ در کشور

این مقاله در دی ماه سال 1400 در زمان تحریم های سخت ایران زمین نوشته شده است. بخشی از مشکلاتی که در این زمان دامنگیر بسیاری از صنعت ها همچنین صنعت چاپ شده است، ناشی از تحریم ها بوده که زندگی را بر مردم و صنعتگران تنگ کرده است. صنعت چاپ یکی از بزرگترین و مهمترین صنعت ها در هر کشوری محسوب میشود؛ سختی ها و مشکلات صنعت چاپ در کشور به طور غیر مستقیم بر زندگی افراد جامعه تاثیر میذارد. اعمال تحریم ها، نبود مواد اولیه با کیفیت در کشور، گران بودن این محصولات و … باعث افزایش روز افزون قیمت چاپ و محصولات چاپی شده است؛ که سبب افزایش هزینه های مردم جامعه میشود. برای بررسی مشکلات صنعت چاپ در کشور همراه تاپ کپی باشید.

تاریچه صنعت چاپ در ایران

چاپ در ایران قدمتی طولانی دارد و با یافتن نشانه های به جامانده از تاریخ، میتوان گفت در زمان هخامنشیان، پادشاهان با ساخت مهرهایی از چاپ بهره میبردند؛ اما صنعتی شدن چاپ در ایران به سال 1225 برمیگردد. اولین دستگاه چاپ سنگی در سال 1225 به دستور میرزا صالح از اروپا وارد شده در شهر تبریز مورد استفاده قرار گرفت. کار های چاپی تا 50 سال با همین روش چاپ انجام میشدند. با گذشت زمان صنعت چاپ نیز پیشرفته تر میشد؛ تا این که اولین کتاب چاپ تصویری در سال 1259 در زمان محمد شاه، با عنوان کتاب لیلی و مجنون چاپ شد. در سال 1270 اولین چاپخانه حرفی در ایران مورد استفاده قرار گرفت؛ این روش چاپ توسط یوسف اعتصامی در تبریز پایه گذاری شد. اولین چاپخانه ها در ایران در اصفهان و توسط سید محمد حاج اقا به نام حبل المتین ساخته شد که تا امروزه به فعالیت خود در این زمینه ادامه میدهد.

مشکلات صنعت چاپ کشور

صنعت چاپ در زمان حال

امروزه انواعی از چاپ های افست، لارج فرمت، فلت بد، دیجیتال و … برای تکثیر عکس و متن به صورت رنگی و تک رنگ در تعداد و ابعاد مختلف روی انواعی از بسترهای چاپ متنوع مانند: چاپ روی لباس، چاپ روی لیوان، چاپ روی چسب، کاغذ و … مورد استفاده قرار میگیرند. در عصر دیجیتال تلاش های که در صنعت چاپ صورت میگیرد، در راستای کاهش زمان و هزینه های چاپ، همچنین افزایش کیفیت چاپ ها است. استفاده از دستگاه های چاپ پیشرفته، طراحان ماهر، توجه به درخواست های مشتری و سفارشی سازی چاپ ها، و همچنین استفاده از فضاهای مجازی و اینترنت، چاپ با روش های مختلف، استفاده از بسترهای چاپ مختلف، و استفاده از مواد اولیه و جوهرهای چاپ متنوع برای انجام چاپ ها، سبب رشد چشمگیر صنعت چاپ در زمان حال شده است.

مشکلات صنعت چاپ در کشور در زمان حال

صنعت چاپ یکی از مقاوم ترین صنعت ها است که با فراز و نشیب ها کنار آمده و طی سالیان سال با تحمل و حل مشکلات استوار و پای برجای باقی مانده است. اما امروزه شاهده مشکلات صنعت چاپ در کشور و دست و پنجه نرم کردن صنعتگران با این مشکلات هستیم؛ علت عمده این مشکلات وجود تحریم ها و نبود ثبات در بازارهای مصرف در کنار مدیریت نادرست در حوزه فعالیت های ارزی است.

مشکلات در صنعت چاپ به طور مستقیم کار را بر صنعتگران سخت کرده، کیفیت چاپ ها را کاهش میدهد و به طور غیر مستقیم به افراد جامعه ضربه وارد میکند و مردم باید بهای بیشتری برای چاپی بی کیفیت تر یا چاپی با کیفیت معمول بپردازند.

در ادامه مشکلات صنعت چاپ که قابلت تاثیر بر عملکرد و کیفیت چاپ دارند را با هم بررسی خواهیم کرد:

مشکلات صنعت چاپ کشور

مشکلات صنعت چاپ در تامن مواد اولیه

برای انجام چاپ های باکیفیت به مواد اولیه باکیفیت احتیاج است. مشکلات صنعت چاپ در تامین مواد اولیه با کیفیت به شرح زیر است:

  1. تغییرات نرخ ارز
  2. مدیریت نادرست ارز
  3. وجود مواد اولیه با مقدار کم و گران قیمت از مشکلات صنعت چاپ است.
  4. ثبت سفارش به شرکت های تولید کننده و تامین کننده سخت و زمان بر است.
  5. تحریم ها، تامین مواد اولیه کافی را برای صنعتگران این حوزه دشوار کرده است.
  6. برخی مواد اولیه که تولید ملی محسوب میشوند، نیز گران بوده و باعث اعمال فشار بر این صنعت میشود.
  7. خرید مواد اولیه به صورت نقدی و فروش محصولات به صورت اقساطی از دیگر مشکلات صنعت چاپ است.
  8. بیماری کرونا یکی دیگر از مشکلات صنعت چاپ بوده که سبب تاخیر در واردات و صادرات مواد اولیه صنعت چاپ شده است.
  9. توقیف شدن مواد اولیه و دستگاه های چاپ در گمرک سبب ایجاد هزینه های اضافی، کاهش خطوط تولید، از بین رفتن فرصت های شغلی و تعدیل نیرو در این صنعت میشود؛ همچنین با کاهش تولیدات قیمت محصولات افزایش یافته و باعث کاهش تقاضا میشود.
  10. نبود یا کمبود کاغذهای مناسب چاپ، از مشکلات اصلی صنعت چاپ است. نوسانات قیمت کاغذ باعث تغییر قیمت چاپ ها میشود؛ گاهی برای کاهش هزینه های چاپ از کاغذهایی با کیفیت کمتر استفاده میشود، کیفیت کاغذ مورد استفاده در چاپ رابطه مستقیمی با کیفیت چاپ دارد و استفاده از کاغذ بی کیفیت، کیفیت چاپ را کاهش میدهد.

مشکلات صنعت چاپ کشور

مشکلات صنعت چاپ در حوزه تامین تجهیزات و دستگاه های چاپ

چاپ و صنعت چاپ نیازمند به استفاده از دستگاه های به روز و تعمیر این قطعات در مواقع لزوم است. مشکلاتی که در صنعت چاپ در خصوص تجهیزات و دستگاه های چاپ وجود دارد به شرح زیر است:

  1. ثبت سفارش تجهیزات به شرکت های تولید کنند و تامین کننده کاری زمان بر و دشوار است.
  2. گرانتر بودن تجهیزات داخلی که مشابه نمونه خارجی هستند! از دیگر مشکلات صنعت چاپ است.
  3. نبود قطعات دستگاه های چاپ و تعمیر سخت دستگاه های چاپ از دیگر مشکلات صنعت چاپ است.
  4. سوء استفاده از موقعیت ایجاد شده و شکل گیری مشاغل کاذب و جابجایی ارزهای میلیاردی از مشکلات بزرگ صعنت ها است.
  5. ساخت تجهیزات و دستگاه های چاپ در کشور سازنده برای کشورهای دیگر طی چند هفته انجام شده و تحویل داده می شود؛ در حالی که در ایران بیش از یک ماه زمان برای وارد کردن دستگاه ها و تجهیزات به داخل کشور و انجام فعالیت های گمرکی نیاز است؛ این زمان عملکرد چاپخانه ها را کاهش میدهد.

تحریم ها، مدیریت های نادرست و سودجویی هایی که در این زمینه وجود دارد کار را بر صنعت چاپ و متقابلا برای مردم جامعه سخت کرده است.

تاپ کپی با بیش از چندین سال تجربه در صنعت چاپ برای انجام کلیه کارهای چاپی در کنار شماست. برای دریافت مشاوره و ثبت سفارشات با شماره های درج شده تماس حاصل فرمایید.

  • قدمت استفاده از چاپ در ایران به چه زمانی برمیگردد؟
  • در چه سالی از چاپ صنعتی در ایران مورد استفاده قرار گرفت؟
  • دلایل رشد صنعت چاپ در زمان حاضر چیست؟
  • چه عواملی سبب افزایش کیفیت چاپ میشوند؟

 

تاپ کپی

ارسال یک نظر

2 × یک =